baš je ukusna
Recept za brzinsku susam salatu: Hladno predjelo savršeno ide uz meso ali i peciva, obožavaćete ovu salaticu
Susam salata se priprema brzo i jednostavno, nije vam potrebno mnogo sastojaka
Kremaste salate većina kuća pravi za veća slavlja ili praznike, a pored ruske, mnogima je omiljena susam salata. Susam salata se služi uz raznovrsno pecivo, meso, uz sve što volite jer kao dodatak ide odlično za šta god da se odlučite.
Susam salata se priprema brzo i jednostavno, nije vam potrebno mnogo sastojaka, a nestaće sa stola čim je poslužite.
Susam salata se sprema od ovih sastojaka
300 g sitnog sira 100 grama pečenog susama 100 grama majoneza 2 čaše kisele pavlake 200 grama kiselih krastavčića
Priprema susam salate
Za početak susam malo možete ispeći na tihoj vatri, ako nije pečen. Kisele krastavčiće iseckajte na kockice i ostavite da se ocede od viška tečnosti. Zatim ih prebacite u činiju. Potom dodajte pavlaku, majonez, izmrvljen sir i pečeni susam. Sve dobro izmešajte, aukoliko ima potrebe dodajte još soli po ukusu. Susam salatu stavite u frižder i pustite da se dobro rashladi.
Bonus video:
(Espreso/zenablic/TM)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!